Quantcast Algebra Help? - XP Math - Forums
XP Math Home Sign Up FREE! | Sign In | Classroom Setup | Common Core Alignment PDF Version

Go Back   XP Math - Forums > Welcome > Off-Topic Discussion

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-26-2007   #1
leeniegirl
Guest
 
Posts: n/a
Default Algebra Help?

"Ariana took 2 h longer to drive 360 mi on the first day of a trip than she took to drive 270 mi on the second day. If her speed was the same on both days, what was the driving time each day?"
 
Old 07-26-2007   #2
Pamela N
Guest
 
Posts: n/a
Default

I'm just guessing here.....40 mph
 
Old 07-26-2007   #3
Finklestien
Guest
 
Posts: n/a
Default

I took her 8 hours on the first day, and 6 hours on the second day. Each day she travled 45mph.Hope it helped!!!
 
Old 07-26-2007   #4
St N
Guest
 
Posts: n/a
Default

It's algebra so assign letters to the unknowns. 270 miles took x hours. 360 miles took x + 2 hours. When you subtract the 2 formulae you end up with 2 hours = 90 which you can solve, I hope.
 
Old 07-26-2007   #5
speedy
Guest
 
Posts: n/a
Default

360-270=90/2=45 1 hour = 45 miles 360/45=8hours270/45=6hours. I never thought that I'd be doing algebra for fun, but hey I like helping people. Wanna be buds?
 
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
XP Math